skip to main content

Nieuws en weetjes

Omgaan met onverwachte veranderingen
21-03-2020

Vannacht wist ik het ineens, het is voorkomen ‘normaal’ hoe ik me de afgelopen dagen van de week heb gevoeld! Eerst deed ik nog of er niks aan de hand was, een vriendin van me die als hoofd crisisdienst in het ziekenhuis serieuze voorbereidingen aan het treffen is, hielp me uit mijn droom dat het toch allemaal wel meeviel. Een andere vriendin die werkzaam is bij een grote omroeporganisatie was druk bezig om te zorgen dat wat er ook ging gebeuren, en ze verzekerde me, het gíng gebeuren, dat de mensen thuis in elk geval geen zwart scherm krijgen. Dit was echt en ik zat in ontkenning. Ik besloot mijn face tot face afspraken om te zetten naar (video)belafspraken en ik deelde gisteren met mijn omgeving hoe blij ik was met de positieve ontdekkingen die ik hierin had gedaan. Wat ik niet deelde met mijn omgeving was dat ik de 2 dagen ervoor als een lamgeslagen vogeltje op de bank zat. Apathisch, niet in beweging te krijgen, geen werk uit mijn handen kunnen krijgen maar ook niet kunnen genieten van Netflix of een boek terwijl ik opeens alle tijd van de wereld had. Ik miste een doel en focus en er kwam niks uit mijn handen.

Om mij heen hoorde ik van mensen die waanzinnig druk waren op hun werk omdat ze werkzaam zijn in vitale beroepen. Ik zag prachtige initiatieven voorbijkomen zowel in creatief omgaan met je werk als in fantastisch vrijwilligerswerk, ik kon het niet opbrengen. Op enig moment las ik ook berichten van mensen die het allemaal niet meer zo goed wisten en daarin wisten te berusten. Dat waren de berichten die mij het meest raakten. Vannacht werd het me duidelijk, ik was in gevecht met mezelf en ook dit rotgevoel, hoorde bij het proces. Het proces van omgaan met onverwachte veranderingen, veranderingen waar je niet zelf voor hebt gekozen. 

Ik voelde me een beetje een schoenmaker met gaten in haar zolen. Dit is namelijk precies het verhaal dat ik mijn cliënten vertel als ze bij mij komen omdat zij hun baan zijn verloren of omdat zij door ziekte hun werk niet meer kunnen doen. Hoe je omgaat met deze onverwachte verandering is een onvoorspelbaar proces maar kent een aantal fasen, die door Elisabeth Kubler Ross uitgebreid zijn onderzocht en omschreven. “De heftige reacties in een overgangsproces hebben te maken met het gevoel dat je als het ware met lege handen staat. Het oude vertrouwde is er niet meer of werkt niet meer en er is nog geen zicht op iets nieuws. Het lastige is dat het oude eerst losgelaten moet worden voordat er ruimte ontstaat voor iets nieuws. Tussen afscheid en nieuw begin ligt een periode van verwarring, chaos en onzekerheid. Een soort psychologisch niemandsland waarin u met uzelf wordt geconfronteerd en waarin ook de basis wordt gelegd voor nieuwe gedachten en ideeën.”

Alles wat er deze dagen met me gebeurt is dus heel normaal. Er is geen goed en fout in hoe je omgaat met deze situatie, wees een beetje mild naar jezelf!

 


Van face to face naar online coaching
20-03-2020

Wat is het beste antwoord op de vraag: ‘Help Yvonne, ik heb volgende week een sollicitatie interview via Zoom’? 'Laten we dat dan maar eens gaan voorbereiden via Zoom!’

Dat werd een mooie leerervaring, voor ons allebei:-) Nadat ook bij mijn cliënt beeld en geluid goed geregeld waren (komen mijn IT skills toch nog van pas) konden we aan de slag met het voorbereiden van het gesprek. En eerlijk is eerlijk, wat is me dat meegevallen. Als coach met een voorliefde voor persoonlijk contact, heb ik deze week mogen ervaren dat als je er allebei eens rustig voor gaat zitten, de afstand wegvalt. Zo heb ik vooral mijn eigen vooroordeel (dat face to face toch echt anders, lees béter, is) weggenomen en kunnen delen met mijn cliënten. Mijn ‘laten we het eens proberen’ heeft bij de meeste mensen gewerkt en dat heeft bijzondere gesprekken en inzichten opgeleverd.

In deze onzekere tijd, waar social distancing centraal staat, kunnen mijn individuele cliënten met vragen op het gebied van loopbaankeuzes in elk geval verder in hun proces. Dat we het daarbij deze dagen ook over hele andere dingen hebben, lijkt me niet meer dan logisch. Zo helpen we elkaar weer een stap verder. 

Mocht je nou denken: “ik loop al een tijdje rond met een loopbaanvraag en heb nu opeens veel meer tijd om daarmee aan de slag te gaan’, dan kunnen we een digitale start maken. Dan kijken we later in het proces wel hoe we verder gaan.

Voor ouders met jongeren die nog worstelen met hun studiekeuze voor komend jaar, de Studiekeuze Bootcamp doe ik vanaf heden in 2 online Zoom sessies.

 


Studiekeuze check
13-03-2020

Ook de open dagen en meeloopdagen van Universiteiten en Hogescholen zijn afgeblazen. Was jouw kind nog niet helemaal zeker over de studie voor komend studiejaar? Had het graag deel willen nemen aan open dagen? De komende periode bied ik ook de mogelijkheid voor een studiekeuze check gebaseerd op het gevalideerde assessment de Student Profiel Analyse. In een sessie van 2 uur (kosten €249,- excl BTW) bekijken we of de studie die een aankomend student wil kiezen bij hem/haar past. Ik help jouw kind graag aan contacten met studenten die de beoogde studie al doen. Zo organiseren we onze eigen meeloopdagen. Indien gewenst ook mogelijk via Skype/Facetime. Samen komen we er wel!

Dus ben je een ouder die zijn of haar kind graag wat ondersteuning wil bieden bij het kiezen van de juiste studie en wil je meer weten wat dit voor jou en jouw kind kan betekenen? Neem contact met mij op en we verkennen samen de mogelijkheden!


Gratis ontwikkeladvies voor 45-plusser!
13-06-2019

****Deze regeling gold in 2019 en is nu niet meer te gebruiken***

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Iedereen denkt wel eens na over hoe zijn werk er in de toekomst uit gaat zien. Een loopbaanadviseur kan mensen daarmee helpen. Dat is fijn voor als er een verandering aan zit te komen, maar ook mensen die tevreden zijn met hun huidige baan kunnen veel baat hebben bij zo’n advies. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opengesteld voor alle 45-plussers.

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een aantal individuele gesprekken met een coach. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, en waar in de toekomst banen voor jou te vinden zijn. De coach kan je ook helpen om je nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. De coach kan per ontwikkeladvies €600 subsidie aanvragen. Er is ook een potje voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen.

Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden. Minister Koolmees heeft daar een oplossing voor: “Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.” De regeling is nog tot 10 januari 2020 beschikbaar.

Dus ben je 45-plus, werk je minimaal 12 uur in een dienstverband of als zzp en wil je meer weten wat dit voor jou kan betekenen? Neem contact met mij op en we verkennen samen jouw vraag en de mogelijke antwoorden daarop!


yvonne eikens

Jaren geleden kwam ik de volgende spreuk tegen: ‘Gras groeit niet harder door er aan te trekken.’ Loslaten, niet-weten, dat vinden velen, inclusief ikzelf, moeilijk om in de praktijk te brengen...

werkwijze

Het is de klik die mede zorgdraagt voor succes. Of je nou op zoek bent naar een andere baan, effectiever wil leren communiceren of wil ontdekken in welke baan je optimaal tot je recht komt...