Studiekeuze advies in Hilversum: wat past het beste bij jou? 

Welke studie past het best bij jou? Studiekeuze advies in Hilversum helpt je graag!

Studiekeuze advies is tegenwoordig geen overbodige luxe meer. Jonge mensen moeten belangrijke keuzes maken die gevolgen hebben voor hun complete toekomst. Vaak gebeurt dit op een leeftijd waarop de jongeren zelf nog niet precies weten wat zij willen, wie zij zijn of hoe hun toekomst eruitziet. Daarom word ik vaak ingeschakeld om te helpen met studiekeuzeadvies in Hilversum, om te kiezen met je hart en je hoofd erbij te houden. Op die manier wordt het kiezen van één van de vele HBO en WO-studies aanzienlijk makkelijker en weet jij als ouder zeker dat je kind de richting opgaat die het beste bij hem of haar past.

WAAROM IS STUDIEKEUZE ADVIES ZO BELANGRIJK?

Jongeren kiezen vaak te impulsief en verliezen een compleet jaar omdat zij er achteraf achter komen dat de studie van hun keuze toch niet helemaal was wat ze ervan verwachtten. Dat die brede studie waar ze nog alle kanten mee op konden toch te weinig aansluit bij hun interesse en persoonlijke eigenschappen. Laten we eerlijk zijn: met het enorme aanbod aan studiemogelijkheden is het maken van een keuze lang niet altijd zo eenvoudig. Zeker niet wanneer je een veelzijdig kind hebt met veel interesses. Hoe bepaal je dan welke richting het beste aansluit op de eigenschappen en ambities van je kind?

 

Ik ben erg tevreden over het loopbaantraject. Yvonne heb ik ervaren als een zeer kundige empathische coach met brede kennis en ervaring.
Het meest waardevolle vond ik dat – doordat je met je traject bezig blijft en verschillende contactmomenten hebt – je je realiseert dat je uitzoekwerk hebt waar je achteraan gaat. Doordat ik in gesprek ben gekomen en heb meegelopen met ervaringsdeskundigen, heb ik knopen weten doorhakken. Doordat ik een goede sparringpartner had en bleef onderzoeken, had ik voordat ik het wist een andere baan!

Miranda, 30

Door de gestructureerde aanpak van Yvonne is de complete carrièreswitch die ik voor ogen had werkelijkheid geworden. Als loopbaancoach heeft zij mij geholpen om vanuit de kern van mezelf, helder te krijgen hoe ik mijn ambities kan nastreven. Welke tools hiervoor nodig zijn en hoe dit stap voor stap te doorlopen.
Ze is een prettig persoon om mee samen te werken, heel erg flexibel in het maken van afspraken en erg professioneel in wat zij doet. Ik ben haar zeer dankbaar voor alle hulp en kan haar zeker aanbevelen.

Charlotte, 30

In één dagdeel gaan we op zoek naar de talenten, eigenschappen en motivatie van jouw kind. Uitgangspunt hiervoor is de studentprofiel analyse van Thomas Education. Dit gevalideerde gedragsassessment geeft duidelijk weer wat je motiveert, hoe je de dingen doet en welke taken en werkzaamheden daarbij passen. Aan het studentprofiel koppelen we passende studies, waaruit uiteindelijk een persoonlijke top 5 aan studieopties naar voren komt. Tijdens mijn studiekeuze advies in Hilversum vertel ik ook graag over de competenties van de toekomst en wat de kansen zijn op de toekomstige arbeidsmarkt.

De laatste stap is het opstellen van een studiekeuze-actieplan. Dit plan omvat alle acties die nodig zijn om verder te komen met de studiekeuze. Dit plan maken we zo concreet mogelijk en delen jongeren met hun ouders. Jongeren geven zich op voor open dagen, bereiden vragen voor die ze tijdens open dagen en tijdens proefstudeerdagen willen stellen. Kortom heel concreet en praktisch.

DIRECT AAN DE SLAG MET STUDIEKEUZE ADVIES IN HILVERSUM

Mijn naam is Yvonne Eikens, (loopbaan)coach en studiekeuze adviseur in de regio Hilversum. Ik ben eerlijk, enthousiast en hoor vaak dat ik er goed in ben om mensen vertrouwen te geven, de rode draad in een grote hoeveelheid informatie te vinden en structuur aan te brengen. Ik geniet er enorm van om werkenden en studenten te begeleiden in hun zoektocht en te komen tot een kloppende keuze, met hoofd èn hart!

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn rond studiekeuze advies in Hilversum of wil je direct de mogelijkheden met mij doorspreken? Neem dan contact met me op. Je bereikt me via onderstaand contactformulier of op info@yvonneeikens.nl of 06 50 64 01 66. Dan maken we een afspraak te maken voor studiekeuzeadvies in Hilversum en help ik jou om te komen tot een weloverwogen keuze met behulp van de studiekeuze bootcamp® methode.

Bedrijfsgegevens:

 Yvonne Eikens Coaching & Advies
 Laapersveld 75
 1213 VB Hilversum
 06-50640166
 info@yvonneeikens.nl
www.yvonneeikens.nl 

KvK-nummer: 30258589

Openingstijden:

Maandag: 09:00 – 17:00
Dinsdag: 09:00 – 17:00
Woensdag: 09:00 – 17:00
Donderdag: 09:00 – 17:00
Vrijdag: 09:00 – 15:00
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

“Working with Yvonne has resulted in a very positive experience. With her creative and supportive approach she succeeds in driving and coaching you through a self reflective questionning in a quiet, trustful and inspiring atmosphere. As a result you get a better understanding of your key drivers, talents and motivations in life and you can finally move forward! It is with great pleasure that I recommend Yvonne as coach and loopbaanadviseur.”

Elsa, 32

Ik liep al twee jaar rond met wensen voor een vervolgstap in mijn carrière, maar wat die stap moest worden, daar kwam ik niet uit.

Ik heb Yvonne gevraagd me te helpen omdat ik haar ken uit een eerder dienstverband en haar rust, integriteit, spontaniteit en heldere manier van communiceren mij vertrouwen gaf.
Yvonne heeft me geholpen de mogelijkheden die ik voor mezelf had bedacht helder te krijgen, maar ook te kijken naar mogelijkheden die ik nog niet had bedacht. Door haar luisterend oor, goed doorvragen, kritische blik op mijn antwoorden en tegenvragen heb ik in korte tijd veel inzichten gekregen. Inzichten in mijzelf, mijn ervaring en vooral ook in de mogelijkheden. Yvonne heeft me geholpen de gevolgen van de verschillende stappen die ik zou kunnen nemen helder te krijgen. Hierdoor heb ik uiteindelijk overtuigend de keuze kunnen maken voor het zelfstandig ondernemerschap.

Nienke, 52

Studiekeuze advies Hilversum

Neem via het onderstaande formulier vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken voor studiekeuze advies in Hilversum.

11 + 14 =

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.