Studiekeuze advies in Hilversum: wat past het beste bij jou? 

Welke studie past het best bij jou? Studiekeuze advies in Hilversum helpt je graag!

Studiekeuze advies is tegenwoordig geen overbodige luxe meer. Jonge mensen moeten belangrijke keuzes maken die gevolgen hebben voor hun complete toekomst. Vaak gebeurt dit op een leeftijd waarop de jongeren zelf nog niet precies weten wat zij willen, wie zij zijn of hoe hun toekomst eruitziet. Daarom word ik vaak ingeschakeld om te helpen met studiekeuzeadvies in Hilversum, om te kiezen met je hart en je hoofd erbij te houden. Op die manier wordt het kiezen van één van de vele HBO en WO-studies aanzienlijk makkelijker en weet jij als ouder zeker dat je kind de richting opgaat die het beste bij hem of haar past.

WAAROM IS STUDIEKEUZE ADVIES ZO BELANGRIJK?

Jongeren kiezen vaak te impulsief en verliezen een compleet jaar omdat zij er achteraf achter komen dat de studie van hun keuze toch niet helemaal was wat ze ervan verwachtten. Dat die brede studie waar ze nog alle kanten mee op konden toch te weinig aansluit bij hun interesse en persoonlijke eigenschappen. Laten we eerlijk zijn: met het enorme aanbod aan studiemogelijkheden is het maken van een keuze lang niet altijd zo eenvoudig. Zeker niet wanneer je een veelzijdig kind hebt met veel interesses. Hoe bepaal je dan welke richting het beste aansluit op de eigenschappen en ambities van je kind?

 

In één dagdeel gaan we op zoek naar de talenten, eigenschappen en motivatie van jouw kind. Uitgangspunt hiervoor is de Personal Map van Mapstell. Dit gevalideerde gedragsassessment geeft duidelijk weer wat je motiveert, hoe je de dingen doet en welke taken en werkzaamheden daarbij passen. Aan het profiel koppelen we passende studies, waaruit uiteindelijk een persoonlijke top 5 aan studieopties naar voren komt. Tijdens mijn studiekeuze advies in Hilversum vertel ik ook graag over de competenties van de toekomst en wat de kansen zijn op de toekomstige arbeidsmarkt.

De laatste stap is het opstellen van een studiekeuze-actieplan. Dit plan omvat alle acties die nodig zijn om verder te komen met de studiekeuze. Dit plan maken we zo concreet mogelijk en delen jongeren met hun ouders. Jongeren geven zich op voor open dagen, bereiden vragen voor die ze tijdens open dagen en tijdens proefstudeerdagen willen stellen. Kortom heel concreet en praktisch.

DIRECT AAN DE SLAG MET STUDIEKEUZE ADVIES IN HILVERSUM

Mijn naam is Yvonne Eikens, (loopbaan)coach en studiekeuze adviseur in de regio Hilversum. Ik ben eerlijk, enthousiast en hoor vaak dat ik er goed in ben om mensen vertrouwen te geven, de rode draad in een grote hoeveelheid informatie te vinden en structuur aan te brengen. Ik geniet er enorm van om werkenden en studenten te begeleiden in hun zoektocht en te komen tot een kloppende keuze, met hoofd èn hart!

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn rond studiekeuze advies in Hilversum of wil je direct de mogelijkheden met mij doorspreken? Neem dan contact met me op. Je bereikt me via onderstaand contactformulier of op info@yvonneeikens.nl of 06 50 64 01 66. Dan maken we een afspraak te maken voor studiekeuzeadvies in Hilversum en help ik jou om te komen tot een weloverwogen keuze.

Bedrijfsgegevens:

 Yvonne Eikens Coaching & Advies
 Mussenstraat 9
 1223 RB Hilversum
 06-50640166
 info@yvonneeikens.nl
www.yvonneeikens.nl

KvK-nummer: 30258589

Openingstijden:

Maandag: 09:00 – 17:00
Dinsdag: 09:00 – 17:00
Woensdag: 09:00 – 17:00
Donderdag: 09:00 – 17:00
Vrijdag: 09:00 – 15:00
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

“Ik hoopte dat Yvonne mij kon helpen erachter te komen welke studie het beste bij mij zou passen. De begeleiding bestond uit het invullen van een vragenlijst en een uitgebreid gesprek. Het heeft mij zo veel duidelijkheid gegeven dat ik het vertrouwen had mij meteen in te schrijven voor de studie van mijn keuze.

Bij het kiezen van een studie komt zo veel meer kijken dan alleen interesse. Het gaat er ook om wie jij bent, wat je kan en dat in combinatie met wat je wil. Dit lijkt heel voor de hand liggend, maar het was voor mij een echte eye-opener. We zijn er samen achter gekomen wat voor type persoon ik ben (dit is heel goed voor je zelfkennis), en stonden stil bij waarom ik dingen doe zoals ik ze doe. Dit is de basis voor het kiezen van een juiste studie.

Nadat ik de studies die binnen mijn profiel passen thuis nog heb vergeleken, heb ik voor bedrijfskunde gekozen. De zekerheid dat ik nu iets heb gekozen wat echt bij mij past is ontzettend fijn!”

Kiki, 18 jaar 6 VWO

“Ik heb de rapportage meteen gelezen en ik herken mezelf er echt heel goed in. Zo leuk dat je jezelf zo goed leert kennen en dat dan gaat doorvertalen naar passende studies. Ik heb geleerd hoe ik goed mijn vervolgonderzoek kon doen om te komen tot een weloverwogen keuze.

Ik afgelopen maand besloten om te kiezen voor Human Resource Management. Ik vond het wel lastig om te kiezen, omdat je  niet naar fysieke open dagen kon, maar ik heb een aantal online open dagen gevolgd. Doordat ik wist welke vragen ik wilde stellen heb ik een goed beeld van de studie gekregen. Ik heb een kant van mezelf ingezet die ik nog niet goed kende en dat vond ik grappig om te zien.

Heel erg bedankt voor deze toffe studie coaching. Ik heb er heel erg veel aan gehad en ik hoop dat je nog veel meer jongeren zo goed kunt helpen met het kiezen van een studie.”

Quinty, 19 jaar, gestopt met studie

Studiekeuze advies Hilversum

Neem via het onderstaande formulier vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken voor studiekeuze advies in Hilversum.

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.