Zullen we het samen doen?

 

Studiekeuze en loopbaan

Ik weet als geen ander hoe het voelt wanneer je een keuze maakt met alleen je hoofd. Na een opleiding international business, volgde ik een studie antropologie. Wat was het heerlijk om dingen te mogen leren die mijn oprechte interesse hadden. Maar ja, wat kon ik ermee in een baan? Vervolgens ging ik aan de slag in uiteenlopende commerciële functies in het bankwezen, journalistiek en ICT. Ik heb ontdekt hoe ver ik kan komen op wilskracht, maar toen ik merkte dat mijn hart er niet meer in zat ben ik toch vastgelopen. Een lange periode van ‘tandje erbij’ had mee gebracht tot een gevoel van opgebrand zijn en ik wist het even niet meer. Na een periode van herstel en bezinning volgde een omscholing tot loopbaandviseur en vond ik mijn droombaan in de begeleiding en ontwikkeling van anderen. Op zoek gaan naar alles wat er al in iemand zit vind ik prachtig om te doen. Daarnaast daag ik mensen uit op onderzoek uit te gaan en hun ideeën serieus te nemen, er is vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Ik hou me vooral bezig met mensen op basis van deze ontdekkingen keuzes te laten maken en hun doelen te laten bereiken. Dan maak je je studiekeuze en loopbaankeuze vanuit het kennen van jezelf, het verbinden van hoofd en hart en dat geeft rust en vertrouwen.

Stijl

Verbinding, vertrouwen, eerlijkheid en een pragmatische aanpak staan bij mij centraal. Als antropoloog kenmerkt mijn werkwijze zich door het inzetten van een scherpe intuïtie en opmerkingsvermogen in combinatie met het stellen van vragen en aanreiken van nieuwe invalshoeken, waarbij het resultaat niet uit het oog wordt verloren. Vervolgopleidingen op het gebied van training en coaching maken dat ik mezelf blijf ontwikkelen en de ander kan helpen het beste uit zichzelf te halen.

Missie

Voor de meeste mensen heeft werk een centrale plek in hun leven. Als organisatie wil je de juiste medewerker op de juiste plek en als medewerker wil je voldoening halen uit je werk. In de praktijk spelen er soms zaken die deze balans verstoren en kan het zinvol zijn hier advies bij te vragen. Als ervaren coach en adviseur draag ik graag bij aan het maken van passende studiekeuze en loopbaankeuzes, met als resultaat duurzame inzetbaarheid en arbeidsplezier.

Inspiratie

Ik laat me inspireren door mensen en de natuur. De eerste zonnestralen, sneeuw en vrieskou, een zomerse dag op het water of een strandwandeling in de storm. Ik kan er alleen of met anderen intens van genieten. Mijn inspiratie uit de natuur gebruik ik graag in mijn coaching. Het filmpje kan mijn passie en werkwijze goed illustreren. Wat inspireert jou?

Focus versus ontspanning

Jaren geleden kwam ik de volgende spreuk tegen: ‘Gras groeit niet harder door er aan te trekken.’ Loslaten, geduld hebben, jezelf toestaan het even niet te weten, dat vinden velen, inclusief ikzelf, moeilijk om in de praktijk te brengen. Onze cultuur heeft ons geleerd dat niets doen betekent dat er niets ontstaat. Een misvatting; het gras staat het hoogst als je terugkomt van vakantie. Sindsdien heb ik de ervaring dat juist in het loslaten de mooiste ideeën ontstaan.

Ik help je graag om zaadjes te planten en die mooie ideeën een beetje water te geven, zodat ze tot volle bloei komen.

NOBCO Registercoach

Yvonne Eikens is sinds 2009 NOBCO registercoach

NOLOC Register loopbaanprofessional

Yvonne Eikens is sinds 2002 Noloc erkend  Loopbaanprofessional

CSR Coach

Yvonne Eikens werkt volgens de CSR methode voor haar stress- en burn-out coaching.

Hoe klanten mij ervaren

Ik kan iedereen Yvonne aanraden als loopbaanadviseur! Nadat mijn contract niet verlengd kon worden, ben ik met Yvonne aan de slag gegaan. Ik wist vooral wat ik NIET wilde. Aan de hand van concrete opdrachten en prettige gesprekken kwam ik er achter wat ik leuk vind. Yvonne denkt mee en is realistisch en flexibel.
Als ik even vastliep, hielp zij mij (vaak dezelfde dag nog) verder door de juiste vragen te stellen. Mijn (professionele) rots in de branding van de afgelopen maanden, dank Yvonne!

Anne, 33

Wil jij je eigen toekomst bepalen?


Zullen we samen een weloverwogen keuze met hoofd en hart maken?