Met plezier aan het werk!

9

Ik haal geen energie (meer) uit mijn werk

Soms veranderen er dingen in je organisatie, in je functie of in jezelf waardoor het werk dat je ooit zo leuk vond, je nu steeds meer energie kost. Hoe vind je je werkplezier weer terug? Tijd voor iets anders?

9

Ik heb het idee dat er meer in zit

Je werkt al een tijdje bij dezelfde organisatie en hebt de stappen die je daar kon maken inmiddels wel gezet. Het knaagt, er zit eigenlijk meer in maar wat dan en waar? Hoe pak je dat aan?

Bomen met gevallen rode blaadjes
Een hartje van bomen

Met plezier aan het werk

Na het loopbaantraject heb je helder hoe jij in elkaar steekt en wat de voor jou perfecte baan is, waarin werken voelt als iets wat je graag doet, wat bij je past en waarvan je energie krijgt. Met deze baan in je achterhoofd zet je de volgende stap. Als je iets doet wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent, krijg je meer energie. Daardoor heb je meer plezier in je werk en kom je beter tot je recht. Je kiest ervoor je eigen loopbaan in te richten en te sturen in de richting waar jij heen wilt. Hoe doe je dat…?

In een loopbaantraject krijg je helder wat jou drijft, waar jouw kracht ligt en waar deze het best tot zijn recht komt. Allereerst hebben we een intakegesprek waarin we samen jouw loopbaanvraag helder krijgen en bespreken hoe we het traject gaan invullen. Het traject bestaat uit een combinatie van op jou afgestemde opdrachten en gesprekken. Daarbij maak ik graag gebruik van de Personal Map, een krachtige visuele tool gebaseerd op het DISC model. Daarnaast werk ik graag met Nederlands meest complete database als het gaat om arbeidsmarktdata. In een toegankelijke online omgeving leiden slimme algoritmes je via verschillende testen naar persoonlijke suggesties voor beroepen, opleidingen en vacatures.

“Ik help je denken in mogelijkheden. We nemen alle ideeën en gedachten serieus en gaan samen op onderzoek .”

Een rode tulp tussen gele tulpen

Eerst jezelf beter leren kennen

Je persoonlijkheid – wie je bent – heeft veel invloed op je loopbaankeuzes. Hoe beter het inzicht in alle aspecten van je persoonlijkheid, hoe gemakkelijker het wordt om werk te zoeken / creëren dat daarbij past. Werk dat goed aansluit bij veel aspecten van je persoonlijkheid geeft meer energie en plezier. Bovendien draagt goed zelfinzicht bij aan je zelfvertrouwen.

Goed inzicht hebben in wat je kunt is belangrijk om juiste keuzes te maken in je loopbaan. Wat je kunt, heeft alles te maken met je vaardigheden, capaciteiten en eigenschappen, maar ook je kennis en ervaring spelen een rol. Door dit inzicht kan je aantonen dat je geschikt bent voor de taken die bij een functie horen. Maar het heeft nóg een voordeel. Mensen die in hun werk hun sterke kanten optimaal gebruiken, zijn tevredener en werken met meer plezier.

Wat je wil, heeft alles te maken met je zelfbeeld, je drijfveren (wat zet jou in beweging?), je inspiratiebronnen, je interesses en je persoonlijke waarden (datgene wat jij het belangrijkst vindt in je leven). Het is erg belangrijk om inzicht te hebben in wat je wilt, omdat dit weer van grote invloed is op wat je kunt.

Het resultaat: een baan die past!

Ik heb weer zin in mijn werk!

We hebben de situatie die maakte dat je niet lekker in je werk zat ontrafeld. Je hebt scherp wat je niet meer wil in je werk en je weet wat je mist en de ruimte wil geven. Je hebt jezelf beter leren kennen en je ideeën serieus genomen. Je hebt nieuwe kansen en mogelijkheden verkend en weet wat je volgende stap richting lekker aan het werk zal zijn.

Een nieuwe uitdaging!

Je hebt terug gekeken op je loopbaan tot nu toe en scherp gekregen waar jouw sterktes en zwaktes zitten. Je kent de waarde van jouw kennis en ervaring en weet waarin jouw kracht en toegevoegde waarde zit. Ook weet je wat je verder kan ontwikkelen om nog beter uit de verf te komen om een volgende, bij jou passende stap te zetten. Door een arbeidsmarktgerichte benadering van je onderzoek, is de stap naar die passende nieuwe baan zo klein mogelijk.

Ervaringen van mijn klanten

Ik ben erg tevreden over het loopbaantraject. Yvonne heb ik ervaren als een zeer kundige empathische coach met brede kennis en ervaring.
Het meest waardevolle vond ik dat – doordat je met je traject bezig blijft en verschillende contactmomenten hebt – je je realiseert dat je uitzoekwerk hebt waar je achteraan gaat. Doordat ik in gesprek ben gekomen en heb meegelopen met ervaringsdeskundigen, heb ik knopen weten doorhakken. Doordat ik een goede sparringpartner had en bleef onderzoeken, had ik voordat ik het wist een andere baan!

Miranda, 30

Door de gestructureerde aanpak van Yvonne is de complete carrièreswitch die ik voor ogen had werkelijkheid geworden. Als loopbaancoach heeft zij mij geholpen om vanuit de kern van mezelf, helder te krijgen hoe ik mijn ambities kan nastreven. Welke tools hiervoor nodig zijn en hoe dit stap voor stap te doorlopen.
Ze is een prettig persoon om mee samen te werken, heel erg flexibel in het maken van afspraken en erg professioneel in wat zij doet. Ik ben haar zeer dankbaar voor alle hulp en kan haar zeker aanbevelen.

Charlotte, 30

Hoe werkt het nu verder?

Het is de klik die mede zorgdraagt voor succes. Om die reden hebben we eerst een (telefonisch) kennismakingsgesprek waarin we jouw vraag/doelstelling helder krijgen. Zo kan jij ervaren of ik de juiste persoon ben om jou te helpen en kan ik een inschatting maken van wat nodig is om jou een stap verder te helpen.

Het kan zijn dat je werkgever betrokken is bij jouw vraag. Wanneer we met elkaar aan de slag gaan, zal ik contact zoeken met je werkgever om de randvoorwaarden voor de begeleiding af te spreken.

Ik wil graag aan de slag en neem de eerste stap

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen loopbaanadvies, outplacement en re-integratie?

Bij alle drie staat nadenken over de vragen ‘wie ben ik?, wat wil ik? en wat kan ik?’ centraal. Het belangrijkste verschil is:

Loopbaanadvies: je zit in een baan en wil nadenken over een volgende stap.

Outplacement: je huidige baan is gestopt en je wil nadenken over een volgende stap en op zoek naar een nieuwe baan.

Re-integratie: je bent momenteel ziek en het ziet er naar uit dat je niet terug zal keren in je huidige baan. Je moet nadenken over een andere passende baan.

Ik raak mijn baan kwijt, wat nu?

Als je dienstverband wordt beëindigd is er vaak een mogelijkheid om begeleiding te krijgen bij je zoektocht naar ander werk (outplacement). Wanneer je uit dienst gaat met een vaststellingsovereenkomst (vso) dan kan je afspreken dat je werkgever de kosten betaald om jou te begeleiden naar ander werk. Heb je hier vragen over, neem dan contact met me op. Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden

Hoe lang duurt het voor ik terecht kan?

Ik probeer in mijn agenda altijd voldoende ruimte te houden zodat ik mensen met urgente vragen binnen een week kan zien. Ik ben flexibel in dagen en tijden, waardoor we altijd wel een geschikt moment kunnen vinden voor onze sesssies. 

Heb je altijd contact met mijn werkgever?

Wanneer je werkgever je traject betaalt heb ik contact om het traject vorm te geven. De communicatie gaat dan vooral over de doelstelling, de vorm en het proces. De concrete inhoud van onze sessies bespreek ik uiteraard niet met je werkgever. Vertrouwelijkheid m.b.t. de inhoud gaat boven alles. Indien gewenst en mogelijk is het fijn om een traject te starten met een driegesprek om de verwachtingen over en weer duidelijk te bespreken. 

Ervaringen van mijn klanten

“Working with Yvonne has resulted in a very positive experience. With her creative and supportive approach she succeeds in driving and coaching you through a self reflective questionning in a quiet, trustful and inspiring atmosphere. As a result you get a better understanding of your key drivers, talents and motivations in life and you can finally move forward! It is with great pleasure that I recommend Yvonne as coach and loopbaanadviseur.”

Elsa, 32

Ik liep al twee jaar rond met wensen voor een vervolgstap in mijn carrière, maar wat die stap moest worden, daar kwam ik niet uit.

Ik heb Yvonne gevraagd me te helpen omdat ik haar ken uit een eerder dienstverband en haar rust, integriteit, spontaniteit en heldere manier van communiceren mij vertrouwen gaf.
Yvonne heeft me geholpen de mogelijkheden die ik voor mezelf had bedacht helder te krijgen, maar ook te kijken naar mogelijkheden die ik nog niet had bedacht. Door haar luisterend oor, goed doorvragen, kritische blik op mijn antwoorden en tegenvragen heb ik in korte tijd veel inzichten gekregen. Inzichten in mijzelf, mijn ervaring en vooral ook in de mogelijkheden. Yvonne heeft me geholpen de gevolgen van de verschillende stappen die ik zou kunnen nemen helder te krijgen. Hierdoor heb ik uiteindelijk overtuigend de keuze kunnen maken voor het zelfstandig ondernemerschap.

Nienke, 52

Ik wil graag aan de slag en neem de eerste stap