Weer aan het werk!

9

Mijn dienstverband eindigt binnenkort

Soms veranderen er dingen in je organisatie, in je functie of in jezelf waardoor jij en je huidige werkgever niet meer de beste match zijn. Jullie zijn in gesprek om een vaststellingsovereenkomst te sluiten waarmee je uit dienst gaat. Waar moet je allemaal aan denken?

9

Ik wil graag weer aan de slag, en nu?

Je functie is tijdens een reorganisatie komen te vervallen of je hebt een vaststellingsovereenkomst met je werkgever gesloten omdat het beter was als de wegen zich scheidden? Je wil weer aan de slag, maar hoe pak je dat aan?

Bliksem in blauwe lucht
Paardenbloem puisje door de lucht

Weer aan het werk

In het outplacement traject ontdek je wat je motiveert, welke kenmerkende eigenschappen je bezit, welke toegevoegde waarde jij hebt te bieden en welke functies en organisaties daarbij passen. Dit alles komt samen in een onderscheidend CV, een persoonlijk document waar je trots op kan zijn! Je kunt op de meest effectieve manier zoeken naar een nieuwe, passende functie en je kunt jezelf optimaal presenteren bij potentiële werkgevers. Met als uiteindelijk resultaat: een passende baan bij een andere werkgever.

Geen enkel outplacement- of re-integratie traject is hetzelfde. Door goed te kijken en luisteren waar je staat probeer ik zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw behoefte. Wil je zo snel mogelijk een vergelijkbare baan of wil je dit moment aangrijpen om het roer om te gooien en op zoek te gaan naar iets anders. Waar wil je heen, waar sta je nu en wat wordt je eerste stap? Ik loop een stuk met je mee en begeleid je bij die dingen die je onderweg tegenkomt.

“Ik help je denken in mogelijkheden. We nemen alle ideeën en gedachten serieus en gaan samen op onderzoek .”

Hoe gaan we dat doen?

Afhankelijk van je vragen/aandachtspunten gaan we aan de slag met:

Zelfonderzoek: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?
Marktonderzoek: Hoe ziet de arbeidsmarkt er voor mij uit?
Marktbenadering: Aan de slag om die baan te vinden. We gaan op zoek naar de baan waar je ogen weer van gaan stralen. Dat gaat echter niet vanzelf!

Zeker in de huidige arbeidsmarkt is het belangrijk om goed zicht te hebben op je sterke en minder sterke punten, je te blijven ontwikkelen en helder te kunnen verwoorden waar jouw toegevoegde waarde zit. Hiervoor ga je aan de slag met uiteenlopende opdrachten die we bij elkaar brengen in onze gesprekken. Daarnaast werk ik graag met Nederlands meest complete database als het gaat om arbeidsmarktdata. In een toegankelijke online omgeving leiden slimme algoritmes je via verschillende testen naar persoonlijke suggesties voor beroepen, opleidingen en vacatures.

Heb je helder wat je zoekt en wat jij hebt te bieden dan komt de presentatie naar buiten. Met een onderscheidend CV, helder LinkedIn profiel en een wervende brief komt het nu aan op enthousiasme en doorzettingsvermogen. Natuurlijk reageer je op ‘zichtbare’ vacatures maar ik help je vooral om ook andere wegen te bewandelen. Mijn ervaring in uiteenlopende commerciële functies en brede netwerk komt hierbij goed van pas. Door regelmatig telefonisch- en emailcontact blijven we in contact over de actuele situatie. Dus moet je brief deze week de deur uit of kan je overmorgen op gesprek, we regelen dat je goed beslagen ten ijs komt.

Zon achter witte wolk in blauwe lucht

Het resultaat: weer aan het werk!

Weer aan de slag!

In het outplacement traject heb je ontdekt wat je motiveert, welke kenmerkende eigenschappen je bezit, welke toegevoegde waarde jij hebt te bieden en welke functies en organisaties daarbij passen. Dit alles komt samen in een onderscheidend CV, een persoonlijk document waar je trots op kan zijn! Je kunt op de meest effectieve manier zoeken naar een nieuwe, passende functie en je kunt jezelf optimaal presenteren bij potentiële werkgevers. Met als resultaat die nieuwe baan!

Een nieuwe uitdaging!

Je hebt terug gekeken op je loopbaan tot nu toe en scherp gekregen waar jouw sterktes en zwaktes zitten. Je kent de waarde van jouw kennis en ervaring en weet waarin jouw kracht en toegevoegde waarde zit. Ook weet je wat je verder kan ontwikkelen om nog beter uit de verf te komen om een volgende, bij jou passende stap te zetten. Door een arbeidsmarktgerichte benadering van je onderzoek, is de stap naar die passende nieuwe baan zo klein mogelijk.

Ervaringen van mijn klanten

Door een reorganisatie verloor ik mijn leuke baan en moest ik ongewild afscheid nemen van mijn collega’s en van het bedrijf waar ik het zo naar mijn zin had. Een zware domper. Ik besloot de tijd te nemen om te onderzoeken hoe ik nu verder wilde. In het begin van mijn outplacement traject hebben de doortastende gesprekken met Yvonne mij geholpen om een nare periode af te sluiten en weer met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Yvonne is met volle aandacht, enthousiasme, met humor, verhelderend en motiverend met mij aan de slag gegaan. Ik kreeg weer energie om op zoek te gaan naar die ándere leuke baan en die heb ik gevonden!

Karin, 44

Ik heb Yvonne leren kennen in een moeilijke periode van ontslag. Haar betrokkenheid en spirit om aan deze periode een positieve wending te geven was van begin af aan duidelijk. Zij heeft alle tijd voor mij genomen om naast een vast programma ook flexibel aandacht te geven aan wat er op dat moment speelde. Yvonne heeft mij veel energie en vertrouwen meegegeven, iets waarmee ik met veel succes de toekomst in ben gegaan.

Lia, 55

Hoe werkt het nu verder?

Het is de klik die mede zorgdraagt voor succes. Om die reden hebben we eerst een (telefonisch) kennismakingsgesprek waarin we jouw vraag/doelstelling helder krijgen. Zo kan jij ervaren of ik de juiste persoon ben om jou te helpen en kan ik een inschatting maken van wat nodig is om jou een stap verder te helpen.

Het kan zijn dat je werkgever betrokken is bij jouw vraag. Wanneer we met elkaar aan de slag gaan, zal ik contact zoeken met je werkgever om de randvoorwaarden voor de begeleiding af te spreken.

Ik wil graag aan de slag en neem de eerste stap

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen loopbaanadvies, outplacement en re-integratie?

Bij alle drie staat nadenken over de vragen ‘wie ben ik?, wat wil ik? en wat kan ik?’ centraal. Het belangrijkste verschil is:

Loopbaanadvies: je zit in een baan en wil nadenken over een volgende stap.

Outplacement: je huidige baan is gestopt en je wil nadenken over een volgende stap en op zoek naar een nieuwe baan.

Re-integratie: je bent momenteel ziek en het ziet er naar uit dat je niet terug zal keren in je huidige baan. Je moet nadenken over een andere passende baan.

Ik raak mijn baan kwijt, wat nu?

Als je dienstverband wordt beëindigd is er vaak een mogelijkheid om begeleiding te krijgen bij je zoektocht naar ander werk (outplacement). Wanneer je uit dienst gaat met een vaststellingsovereenkomst (vso) dan kan je afspreken dat je werkgever de kosten betaald om jou te begeleiden naar ander werk. Heb je hier vragen over, neem dan contact met me op. Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden

Hoe lang duurt het voor ik terecht kan?

Ik probeer in mijn agenda altijd voldoende ruimte te houden zodat ik mensen met urgente vragen binnen een week kan zien. Ik ben flexibel in dagen en tijden, waardoor we altijd wel een geschikt moment kunnen vinden voor onze sesssies. 

Heb je altijd contact met mijn werkgever?

Wanneer je werkgever je traject betaalt heb ik contact om het traject vorm te geven. De communicatie gaat dan vooral over de doelstelling, de vorm en het proces. De concrete inhoud van onze sessies bespreek ik uiteraard niet met je werkgever. Vertrouwelijkheid m.b.t. de inhoud gaat boven alles. Indien gewenst en mogelijk is het fijn om een traject te starten met een driegesprek om de verwachtingen over en weer duidelijk te bespreken. 

Ervaringen van mijn klanten

Yvonne is een ervaren en onafhankelijke mobiliteitsadviseur die je een spiegel voor houdt. Ze kan goed confronteren, is kritisch (op een positieve manier) met als doel je inzichten te geven waar je echt iets mee kan. Voor mij was dit: ‘Door niet vast te houden aan korte termijn zekerheden en te kiezen voor de langere termijn en juist door te bewegen op de arbeidsmarkt vergroot ik mijn mobiliteit op de lange termijn.’ Ik kan haar zeker aanbevelen als een zeer professionele gesprekspartner voor deze zeer bepalende kruispunten in je leven!

Mariëlle, 46

Yvonne is een top professional in haar werkgebied, die ik vanuit mijn eigen ervaring met haar, graag bij iedereen zou willen aanbevelen! Ze weet uitstekend hoe de wereld m.b.t. outplacement, arbeidsmarkt, solliciteren, jezelf profileren, in elkaar steekt. Met haar rustige en deskundige aanpak weet ze je snel te informeren over hetgeen nodig is om voor jou belangrijke nieuwe stappen te maken. Ze weet je te motiveren om de aangereikte tools op een succesvolle en snelle wijze op te pakken en toe te passen. Ze geeft vele tips die je helpen in je zoektocht naar nieuwe uitdagingen. Ook haar kennis over de werking en het juist toepassen van linkedin verdient een vermelding. 

Stef, 58

Ik wil graag aan de slag en neem de eerste stap