De beste versie van jezelf!

9

Ik laat de dingen een beetje gebeuren

Het liefst zou je de dingen wat meer naar jouw hand zetten, maar in plaats daarvan lijkt het of alles om je heen gebeurt zonder dat je er zelf invloed op hebt. Hoe pak je weer je eigen regie?

9

Waarom ben ik daarvoor niet gevraagd?

Je hebt goeie ideeën, je werkt hard en toch lijkt het alsof anderen jouw bijdrage niet echt zien. Ze zeggen dat je meer zichtbaar moet zijn. Maar hoe doe je dat dan, jezelf meer profileren?

9

Ik loop vast in mijn werk

Je hebt het gevoel dat de balans tussen werk en privé steeds schever groeit, of de moeizame samenwerking met die collega begint je slapeloze nachten te geven. Je zou zo graag gewoon lekker werken, maar dat lukt bijna niet meer. Hoe los je dit op?

Geel wuivend graan
Rode klaproos

Persoonlijke effectiviteit

Je hebt helder hoe jij in elkaar steekt. Wat zijn je drijfveren, hoe ziet jouw voorkeursgedrag er uit en welke communicatiestijl hanteer jij? Wanneer schiet jij op de automatische piloot en hoe pak je zelf weer de regie? Je kent je valkuilen en weet waar je sterk in bent, hoe jij je talenten het beste in kunt zetten en waar jij het beste tot je recht komt. Dit alles weet je zichtbaar te maken op een manier die bij jou past.

Profileren, presenteren en de regie pakken zijn de sleutelwoorden.

In een traject van persoonlijke effectiviteit hebben we eerst een intakegesprek waarin we samen jouw ontwikkelvraag helder krijgen en bespreken hoe we het traject gaan invullen. Het traject bestaat uit een combinatie van op jou afgestemde opdrachten en gesprekken. Daarbij maak ik graag gebruik van de Personal Map, een krachtige visuele tool gebaseerd op het DISC model. Waar mogelijk werken we met jouw eigen casuïstiek.

“Soms helpt het om het een keer heel anders te doen, spannend, maar laat je verrassen door een nieuw resultaat.”

Optimale samenwerking

Een betere samenwerking met de ander begint met het goed kennen van jezelf. Je krijgt helder wat je voorkeursgedrag en communicatiestijl is, waardoor je je bewust bent van keuzemogelijkheden. Doordat je jezelf beter leert kennen, snap je ook beter hoe een ander in elkaar kan steken. Je word je bewust van je eigen bril waarmee je naar de wereld, en daarmee ook naar het gedrag van de ander, kijkt. Hoe verhelderend kan het werken om ook eens door de bril van de ander naar jezelf te kijken. Dat maakt de weg vrij naar een optimale samenwerking, waarbij je ieder vanuit je kracht kunt bijdragen aan het grotere geheel.

In een ontwikkeltraject waarin verbetering van de samenwerking centraal staat, hebben we eerst een intakegesprek waarin we de vraag helder krijgen en bespreken hoe we het traject gaan invullen. Het traject bestaat uit een combinatie van op jou afgestemde opdrachten en gesprekken en we werken waar mogelijk met jouw eigen casuïstiek.

Gekleurde veldbloemen

Het resultaat: lekker aan het werk!

Ik kan eigen regie nemen

We hebben de situatie die maakte dat je niet lekker in je werk zat ontrafeld. Wat maakte dat je op de automatische piloot stond? Wat was de valkuil waar je elke keer weer intrapte? Je hebt scherp hoe je het anders wil en wat je daar zelf aan kan doen. Je hebt jezelf beter leren kennen en je kwaliteiten en mogelijkheden serieus genomen. Je hebt nieuwe kansen en mogelijkheden verkend en weet wat je volgende stap richting lekker aan het werk zal zijn.

Ik weet waar ik voor sta

In het ontwikkeltraject heb je ontdekt wat je motiveert, welke kenmerkende eigenschappen je bezit, welke toegevoegde waarde jij hebt te bieden. Daarnaast heb je zicht gekregen op hoe jij communiceert en jezelf presenteert in verschillende omstandigheden. Hierdoor ben je in staat om bewuste keuzes te maken en meer impact jouw toegevoegde waarde duidelijk te kunnen maken.

Ik ervaar meer werkplezier

Je hebt duidelijk gekregen waar werkplezier voor jou uit bestaat en hoe je daar invloed op kan uitoefenen. Je hebt zicht op hoe onderwerpen als voldoening, zingeving, autonomie, vertrouwen, verbinding en waardering op dit moment in jouw werk aanwezig zijn. Door de huidige situatie met de door jou gewenste situatie te vergelijken krijg je zicht op de knoppen waaraan jij kan draaien voor regie op jouw werkplezier.

Ervaringen van mijn klanten

Ik kwam bij Yvonne met de vraag om mij te helpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling in mijn functie als HR adviseur. Het klikte meteen en we hebben “mijn persoon” eerst goed onder de loep genomen. Van daaruit heeft zij mij heel goed gecoacht d.m.v. het geven van tips en handvaten om een meer gelijkwaardige gesprekspartner en pro-actiever te worden in mijn functie. Ik heb heel fijn met Yvonne samengewerkt om mezelf (weer) te leren kennen. Yvonne heeft mij veel stof tot nadenken gegeven en me bewust gemaakt van de dingen die ik doe en waarom en hoe dit te kunnen aanpassen zonder mezelf te verliezen. Haar betrokkenheid maakt het heel persoonlijk, hetgeen mij een enorm goed gevoel gaf.
We zijn er samen ingedoken en met veel succes!
Ik heb er heel veel van geleerd.

Linda, 40

Ik voelde me bijna gelijk bij je op mijn gemak. Je nodigt me uit om ‘mezelf te zijn’ en ik voel me een gelijkwaardige gesprekspartner.
Ik vind het prettig dat je me de ruimte geeft zelf ook invulling aan het traject te geven. Je stuurt je aanpak bij als dit nodig blijkt te zijn gedurende het proces. Tevens vind ik het prettig dat je onze gesprekken gestructureerd laat verlopen. Dat geeft rust, houvast en zorgt er voor dat we echt ergens toe komen. Vooral de personal map heeft me veel handvaten gegeven die ik er nog regelmatig even bij pak. Dankjewel!

Peter, 34

Hoe werkt het nu verder?

Het is de klik die mede zorgdraagt voor succes. Om die reden hebben we eerst een (telefonisch) kennismakingsgesprek waarin we jouw vraag/doelstelling helder krijgen. Zo kan jij ervaren of ik de juiste persoon ben om jou te helpen en kan ik een inschatting maken van wat nodig is om jou een stap verder te helpen.

Het kan zijn dat je werkgever betrokken is bij jouw vraag. Wanneer we met elkaar aan de slag gaan, zal ik contact zoeken met je werkgever om de randvoorwaarden voor de begeleiding af te spreken.

Ik wil graag aan de slag en neem de eerste stap

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen loopbaanadvies, outplacement en re-integratie?

Bij alle drie staat nadenken over de vragen ‘wie ben ik?, wat wil ik? en wat kan ik?’ centraal. Het belangrijkste verschil is:

Loopbaanadvies: je zit in een baan en wil nadenken over een volgende stap.

Outplacement: je huidige baan is gestopt en je wil nadenken over een volgende stap en op zoek naar een nieuwe baan.

Re-integratie: je bent momenteel ziek en het ziet er naar uit dat je niet terug zal keren in je huidige baan. Je moet nadenken over een andere passende baan.

Ik raak mijn baan kwijt, wat nu?

Als je dienstverband wordt beëindigd is er vaak een mogelijkheid om begeleiding te krijgen bij je zoektocht naar ander werk (outplacement). Wanneer je uit dienst gaat met een vaststellingsovereenkomst (vso) dan kan je afspreken dat je werkgever de kosten betaald om jou te begeleiden naar ander werk. Heb je hier vragen over, neem dan contact met me op. Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden

Hoe lang duurt het voor ik terecht kan?

Ik probeer in mijn agenda altijd voldoende ruimte te houden zodat ik mensen met urgente vragen binnen een week kan zien. Ik ben flexibel in dagen en tijden, waardoor we altijd wel een geschikt moment kunnen vinden voor onze sesssies. 

Heb je altijd contact met mijn werkgever?

Wanneer je werkgever je traject betaalt heb ik contact om het traject vorm te geven. De communicatie gaat dan vooral over de doelstelling, de vorm en het proces. De concrete inhoud van onze sessies bespreek ik uiteraard niet met je werkgever. Vertrouwelijkheid m.b.t. de inhoud gaat boven alles. Indien gewenst en mogelijk is het fijn om een traject te starten met een driegesprek om de verwachtingen over en weer duidelijk te bespreken. 

Ervaringen van mijn klanten

Bij de eerste kennismaking aan de telefoon was er gelijk al een klik. Het oriëntatiegesprek bevestigde mijn goede gevoel. Yvonne heeft de warboel aan ideeën in mijn hoofd goed kunnen kanaliseren door inzicht te geven in mijn waarden t.a.v. werk, mijn talenten en valkuilen en mijn drijfveren. Ik weet nu hoe ik effectief kan communiceren en me het beste kan presenteren en profileren.
Wat ik, naast Yvonne haar professionaliteit en humaniteit, als zeer prettig heb ervaren is haar direkte manier van betrokkenheid op momenten dat ik het nodig had. Telefonisch of over de mail was er altijd ruimte voor feedback of advies.
Yvonne, dank hier voor.

Ellen, 39

Vanaf de eerste kennismaking heb ik een hele prettige klik ervaren. Ik bewonder je om je enorm invoelend vermogen en je kennis. Ik heb veel dingen van je geleerd die me nu goed van pas komen in mijn nieuwe werkomgeving. Met name het netwerken en doelgericht communiceren heb ik nog veel profijt van. Ik heb mezelf door de MapsTell gedragsstijlen kaart ook beter leren kennen. Enorm bedankt!

Ariane, 45

Ik wil graag aan de slag en neem de eerste stap