skip to main content

Wie in zijn dromen niet vliegt,
komt nooit van de grond

yvonne eikens loopbaanadvies

Heb je het idee dat je huidige baan niet (langer) de juiste baan is maar weet je niet goed wat dan wel? Wil je weer lekker in je vel zitten en plezier hebben in je werk? Ben je toe aan een volgende stap? Overweeg je om voor jezelf te beginnen? Dan kan loopbaanbegeleiding of loopbaanadvies je wellicht verder helpen.

Hoe werkt het?

In een loopbaantraject krijg je helder wat jou drijft, waar jouw kracht ligt en waar deze het best tot zijn recht komt. Allereerst hebben we een intakegesprek waarin we samen jouw loopbaanvraag helder krijgen en afspreken hoeveel bijeenkomsten we denken nodig te hebben. Het traject bestaat uit een combinatie van op jou afgestemde opdrachten en gesprekken en richt zich op de volgende onderwerpen:

  • Je persoonlijkheid - wie je bent - heeft veel invloed op je loopbaankeuzes. Daarom is het zinvol om een goed inzicht te krijgen in de aspecten van je persoonlijkheid. Hoe beter dit inzicht, hoe gemakkelijker het wordt om werk te zoeken / creëren dat daarbij past. Werk dat goed aansluit bij veel aspecten van je persoonlijkheid geeft meer energie en plezier. Bovendien draagt goed zelfinzicht bij aan je zelfvertrouwen.
  • Goed inzicht hebben in wat je kunt is belangrijk om juiste keuzes te maken in je loopbaan. Wat je kunt, heeft alles te maken met je vaardigheden, capaciteiten en eigenschappen maar ook je kennis en ervaring spelen een rol. Door dit inzicht kan je aantonen dat je geschikt bent voor de taken die bij een functie horen. Maar het heeft nóg een voordeel. Mensen die in hun werk hun sterke kanten optimaal gebruiken, zijn tevredener en werken met meer plezier.
  • Wat je wilt, heeft alles te maken met je zelfbeeld, je drijfveren (wat zet jou in beweging?), je inspiratiebronnen, je interesses en je persoonlijke waarden (datgene wat jij het belangrijkst vindt in je leven). Het is erg belangrijk om inzicht te hebben in wat je wilt, omdat dit weer van grote invloed is op wat je kunt. Je wil stuurt als het ware de ontwikkeling van je talenten en vaardigheden. Je wil bepaalt ook of je openstaat voor verandering en ontwikkeling.

Wat wordt je resultaat?

Je hebt helder hoe jij in elkaar steekt en wat de voor jou perfecte baan is, waarin werken voelt als iets wat je graag doet, wat bij je past en waarvan je energie krijgt. Met deze baan in je achterhoofd zet je de volgende stap. Als je iets doet wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent, krijg je meer energie. Daardoor heb je meer plezier in je werk en kom je beter tot je recht. Je kiest ervoor je eigen loopbaan in te richten en te sturen in de richting waar jij heen wilt.

Hier vind je meer informatie over mijn werkwijze

yvonne eikens

Jaren geleden kwam ik de volgende spreuk tegen: ‘Gras groeit niet harder door er aan te trekken.’ Loslaten, niet-weten, dat vinden velen, inclusief ikzelf, moeilijk om in de praktijk te brengen...

werkwijze

Het is de klik die mede zorgdraagt voor succes. Of je nou op zoek bent naar een andere baan, effectiever wil leren communiceren of wil ontdekken in welke baan je optimaal tot je recht komt...