skip to main contentPas als je de moed toont je eigen weg te gaan,

toont de weg zich aan jou -Paulo Coelho

Yvonne Eikens Outplacement

Wanneer je je baan verliest is dat voor de meeste mensen een ingrijpende ervaring. Je hebt er meestal niet voor gekozen, het overkomt je en een gevoel van machteloosheid kan je lam leggen. Hoe kan het dan toch dat ik bij het afronden van een begeleidingstraject zo vaak hoor: ‘Ik had het nooit verwacht, maar ik ben er beter en sterker uitgekomen!’ Wat is er in die tussentijd gebeurd?

Geen enkel outplacement- of re-integratie traject is hetzelfde. Door goed te kijken en luisteren waar je staat probeer ik zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw behoefte. Wil je zo snel mogelijk een vergelijkbare baan of wil je dit moment aangrijpen om het roer om te gooien en op zoek te gaan naar iets anders. Waar wil je heen, waar sta je nu en wat wordt je eerste stap? Ik loop een stuk met je mee en begeleid je bij die dingen die je onderweg tegenkomt.

Afhankelijk van je vragen/aandachtspunten gaan we aan de slag met:

  • Zelfonderzoek: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?
  • Marktonderzoek: Hoe ziet de arbeidsmarkt er voor mij uit?
  • Marktbenadering: Aan de slag om die baan te vinden. We gaan op zoek naar de baan waar je ogen weer van gaan stralen. Dat gaat echter niet vanzelf!

Zeker in de huidige arbeidsmarkt is het belangrijk om goed zicht te hebben op je sterke en minder sterke punten, je te blijven ontwikkelen en helder te kunnen verwoorden waar jouw toegevoegde waarde zit. Hiervoor ga je aan de slag met uiteenlopende opdrachten die we bij elkaar brengen in onze gesprekken.

Heb je helder wat je zoekt en wat jij hebt te bieden dan komt de presentatie naar buiten. Met een onderscheidend CV, helder LinkedIn profiel en een wervende brief komt het nu aan op enthousiasme en doorzettingsvermogen. Natuurlijk reageer je op ‘zichtbare’ vacatures maar ik help je vooral om ook andere wegen te bewandelen. Mijn ervaring in uiteenlopende commerciële functies en brede netwerk komt hierbij goed van pas. Door regelmatig telefonisch- en emailcontact blijven we in contact over de actuele situatie. Dus moet je brief deze week de deur uit of kan je overmorgen op gesprek, we regelen dat je goed beslagen ten ijs komt.

Wat wordt je resultaat?

In het outplacement traject ontdek je wat je motiveert, welke kenmerkende eigenschappen je bezit, welke toegevoegde waarde jij hebt te bieden en welke functies en organisaties daarbij passen. Dit alles komt samen in een onderscheidend CV, een persoonlijk document waar je trots op kan zijn! Je kunt op de meest effectieve manier zoeken naar een nieuwe, passende functie en je kunt jezelf optimaal presenteren bij potentiële werkgevers. Met als uiteindelijk resultaat: een passende baan bij een andere werkgever.

Hier vind je meer informatie over mijn werkwijze

yvonne eikens

Jaren geleden kwam ik de volgende spreuk tegen: ‘Gras groeit niet harder door er aan te trekken.’ Loslaten, niet-weten, dat vinden velen, inclusief ikzelf, moeilijk om in de praktijk te brengen...

werkwijze

Het is de klik die mede zorgdraagt voor succes. Of je nou op zoek bent naar een andere baan, effectiever wil leren communiceren of wil ontdekken in welke baan je optimaal tot je recht komt...