skip to main content

Je kunt niet meer worden dan jezelf,
je kunt wel meer jezelf worden

Yvonne Eikens Studiekeuzeadvies

Heeft jouw kind moeite met het kiezen van een vervolgopleiding? Heeft hij/zij gekozen en past het toch niet echt? Weet je niet welke masteropleiding aansluit bij jouw kwaliteiten? Of heb je een tussenjaar en weet je niet wat daarna? Ik bied jongeren persoonlijke en concrete hulp bij het studiekeuzeproces met behulp van de Studiekeuze Bootcamp® - methode.

Hoe werkt het?

Ik maak gebruik van de studiekeuze bootcamp methode®, omdat deze snel (één dagdeel), praktisch, persoonlijk en concreet is. Je krijgt in één dagdeel inzicht in wie je bent, wat je motiveert en welke talenten je hebt. We maken samen jouw persoonlijke studie top 5. Bovendien stellen we een concreet studiekeuze-actieplan op en vertel ik je wat je kansen op de arbeidsmarkt zijn als je een studie hebt afgerond.

Uitgangspunt van mijn werkwijze is de studentprofielanalyse van Thomas Education. Dit gevalideerde gedragsassessment is op de DiSC-theorie gebaseerd en geeft duidelijk weer wie iemand is, wat iemand motiveert en drijft en welke taken ‘als van zelf gaan’. Jongeren (en hun ouders) staan elke keer weer versteld hoe treffend het rapport omschrijft hoe ze zijn en hoe zij handelen. Het geeft jongeren een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Dat maakt het maken van keuzes persoonlijker en makkelijker.

Aan het studentprofiel koppelen we passende studies. We brengen bovendien interesses in kaart en kijken naar capaciteiten. Studies pluizen we grondig uit. Dit leidt tot een persoonlijke studie top 5.

Wat wordt je resultaat?

Een concreet studiekeuze-actieplan. Dit plan omvat alle acties die nodig zijn om zelf verder te komen met jouw studiekeuze. Dit plan maken we zo concreet mogelijk en delen jongeren met hun ouders. Jongeren geven zich op voor open dagen, vragen brochures over studies aan en bereiden vragen voor die ze tijdens open dagen en tijdens proefstudeerdagen willen stellen. Kortom heel concreet en praktisch.

Lees meer op https://studiekeuzebootcamp.nl

In verband met de situatie en maatregelen rondom het corinavirus COVID-19 bied ik vanaf nu ook online studiekeuze advies.Om jou in deze periode van social distance en thuisstudie te kunnen blijven helpen met je studiekeuze, bied ik de Studiekeuze Bootcamp nu online. In plaats van één sessie van 4 uur, werken we in 2 sessies van 2 uur gericht naar jouw passende studiekeuze toe. Nu open dagen en meeloopdagen zijn geannuleerd zullen we ook aandacht besteden aan de geboden alternatieven.  

yvonne eikens

Jaren geleden kwam ik de volgende spreuk tegen: ‘Gras groeit niet harder door er aan te trekken.’ Loslaten, niet-weten, dat vinden velen, inclusief ikzelf, moeilijk om in de praktijk te brengen...

werkwijze

Het is de klik die mede zorgdraagt voor succes. Of je nou op zoek bent naar een andere baan, effectiever wil leren communiceren of wil ontdekken in welke baan je optimaal tot je recht komt...