Nieuws & Inspiratie

Tips voor ouders bij de studiekeuze van je kind

Tips voor ouders bij de studiekeuze van je kind

Als tiener is je kind zich aan het losmaken van jou als ouder/verzorger. Stap voor stap ben je niet meer de meest belangrijke persoon op aarde en deelt hij of zij minder persoonlijke informatie met je. Maar hoe help je je kind ondanks deze periode van loslaten met het maken van zijn of haar studiekeuze? In dit blog deel ik graag mijn favoriete tips als studiekeuze adviseur én als ouder. Want dat jouw rol als ouder nog steeds belangrijk is in dit proces, daar twijfel ik niet aan!

lees verder
De weg van wens naar werkelijkheid

De weg van wens naar werkelijkheid

Kiezen, dat is lang niet altijd makkelijk. Vaak weten mensen heel erg goed wat ze niet willen, maar hebben ze eigenlijk geen beeld bij wat ze wél willen. Je wil een andere baan, je wil niet weer de verkeerde studie kiezen of je wil je niet langer machteloos voelen. Wat zou je anders willen, wat is je wens? De creatiespiraal van Marinus Knoope is een heel bruikbaar hulpmiddel om je wens te gaan realiseren.

lees verder
Omgaan met onverwachte veranderingen

Omgaan met onverwachte veranderingen

Omgaan met onverwachte veranderingen… Een impactvolle verandering waar je niet zelf voor hebt gekozen. Over hoe het kan dat je te maken hebt met een bijzonder wisselend energieniveau en bijbehorende gevoelens en emoties. Het ene moment ervan overtuigd dat dit goed gaat komen en het volgende moment apathisch en niet vooruit te branden.

lees verder